Privatlivs- og cookiepolitik

Aberdeen Asset Management og alle associerede selskaber (herefter "Aberdeen", "vi" eller "os") tilstræber at beskytte enhver nuværende, tidligere og fremtidig kunde så vidt det er muligt. Denne Privatlivs- og cookiepolitik ("Politikken") beskriver den type personlig information, som vi kan indsamle, med hvilket formål vi anvender informationen, de situationer hvor vi kan dele informationen og de foranstaltninger vi tager for at beskytte informationen og dit privatliv.

1. Indsamling af personoplysninger og hvordan vi bruger dem

Vi indsamler din personoplysninger og anvender dem på følgende måder:

  • Vi indsamler dine personoplysninger fra applikationer eller formularer, som du udfylder, fra aftaler du indgår med os eller i forbindelse med at du indgår eller fortsætter et samarbejde med os vedrørende et investeringsprodukt eller en investeringsfond inklusive dit navn, post- og email-adresse, kreditkortdetaljer, løbende korrespondance og kontakt og anden relateret information. Det gør vi for at kunne afslutte dine transaktioner og for at kunne sende dig en bekræftelse på transaktionen.
  • Vi anvender også cookies (se afsnit 5 nedenfor for yderligere information).
  • Når du browser vores website, gemmer vi information om hvordan du bruger websitet for at kunne optimere kvaliteten af vores service. For eksempel vil vi det hjælpe os til at finde det bedste layout og den bedste navigation.
  • Vi indsamler information om, hvilke dokumenter i nyhedsbrevet du åbner, som vi har sendt til dig elektronisk.
  • Vi anvender også den information, vi indsamler, til at informere dig om ændringer på websitet og, afhængig af lokal lovgivning, anden information som vi mener, kan have din interesse og/eller være brugbar for dig, fx produkter eller services.

Det er naturligvis ikke et krav, at du oplyser de personinformationer, som vi efterspørger. Men resultatet kan i så fald være, at vi ikke kan tilbyde dig Aberdeens services. Under afsnit 6 finder du en guide til, hvordan du fravælger og fjerner cookies.

2. Hvem har adgang til personoplysninger fra cookies

Aberdeen videregiver ikke dine personoplysninger til tredjepart med undtagelse af de forhold, som er beskrevet i vores Privatlivs- og Cookiepolitik.

Videreformidling til tredjepart kan omfatte deling af information med ikke-associerede selskaber, som udfører support på vores vegne, herunder selskaber, som leverer professionel, juridisk og regnskabsrelateret rådgivning for Aberdeen. Disse selskaber er pålagt at sikre passende sikkerhedsforanstaltninger og samme grad af fortrolighed for informationen, som de modtager den, og at anvende dine personoplysninger alene i forbindelse med de pågældende services og kun til de formål, som Aberdeen har godkendt.

Disse ikke-associerede selskaber kan dog være placeret i et land, hvor der ikke er nogen form for lovgivning om brugen af personoplysninger, eller hvor der er mindre beskyttelse end i EU lovgivningen.

Vi anvender også dine personoplysninger for at kunne følge dine instrukser eller med din tilladelse.

Endelig kan vi i begrænset omfang videregive dine personoplysninger til tredjepart efter tilladelse fra eller for at leve op til gældende lovgivning og regler, fx som følge af sagsanlæg, som er afgjort ved retten eller en tilsvarende juridisk proces for at yde beskyttelse mod bedrageri og i øvrigt for at samarbejde med politimyndigheder eller andre udøvende myndigheder.

Det er væsentligt at vide, at Aberdeen ikke sælger dine personoplysninger.

3. Adgang til og opdatering af dine personoplysninger

Du har ret til at tilgå og opdatere dine personoplysninger til enhver tid. Hvis du ønsker det, kontakter du vores datasikkerhedschef på dataprotectionofficer@aberdeen-asset.com.

4. Tidsbegrænset behandling af personoplysninger

Vi opbevarer dine personoplysninger i henhold til gældende lovgivning og kun så længe, der er behov for det for at kunne opfylde det formål, som dine personoplysninger blev indsamlet til.

5. Cookie politik

Cookies er små tekstfiler, der som regel indeholder en unik identificering som sendes via en web-server til din computer, mobiltelefon eller en anden internetopkoblet enhed ("enhed"), når du besøger et website. Cookies benyttes i vid udstrækning til at optimere websites og hjælper os med at indhente information, som gør os i stand til at træffe databaserede beslutninger om udviklingen af vores websites. Vi indsamler information om din computer inkl. din IP adresse, operationssystem og browsertype til brug for administration og rapportering. Dette er statistiske data om vores brugeres aktiviteter på sitet. Informationen indsamles anonymt og kan ikke anvendes til at identificere en person. Cookies er enten midlertidigt på din computer mens du besøger vores website og forsvinder, når webbrowseren lukkes, eller den lagres som en tekstfil på din computer til en forudbestemt udløbsdato.

Vi benytter tre typer cookies: (1) ’Performance’ cookies (2) ’Identification’ cookies (3) ’Targeting’ cookies

’Performance’ cookies hjælper os til at se, hvordan du bruger vores website fx hvilke sider du besøger. Disse cookies indsamler ikke information, som kan identificere dig – al information indsamles anonymt og bruges kun som hjælp til at forbedre vores websites performance, forstå vores brugeres interesser og til at måle, hvor effektiv vores annoncering er. (Disse oplysninger deles ikke med tredjepart). Nogle cookies forvaltes for os af tredjepart, men vi tillader ikke tredjepart at bruge disse cookies til andre formål end dem, der er præsenteret ovenfor.

Når du besøger vores site, accepterer du brugen af performance cookies.

’Identification’ cookies benytter vi som hjælp til at skræddersy indholdet på vores website baseret på dine valg. Vi benytter ’identification’ cookies til at huske de valg du har truffet, så som at identificere dig selv som en Privat eller Professionel investor, til at vise dig, at du er logget ind på websitet og til at målrette reklame til dig på andre websites. Du kan kontrollere om disse cookies skal benyttes, men ved at vælge dem fra, kan du blive forhindret i at tilgå visse komponenter og services. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af ’identification’ cookies.

’Targeting’ cookies bruges til at målrette relevant information til dig og se hvilket indhold du bruger. Vi bruger ’targeting’ cookies til at sende dig skræddersyet nyhedsindhold via email, til at måle hvilket indhold du bruger og til annoncering, som er målrettet dig på andre websites.

Ved at benytte vores website accepterer du brugen af ’Targeting’ (målrettede) cookies.

Der er en række tredjeparter, som leverer indhold og funktionalitet til vores website. Nogle af disse leverandører benytter cookies til at sikre, at bestemte dele af sitet fungerer. Ingen af disse cookies er ’Targeting’ (målrettede) cookies.

Websitet har også links til sociale medier (så som Facebook eller Youtube). Aberdeen har ikke kontrol over cookies, som kan blive sendt, når man benytter eksterne websites. For yderligere information om disse anbefaler vi, at man tjekker det pågældende websites cookie politik.

Vi benytter forskellige typer af cookies til flere forskellige funktioner. Disse tabeller viser hvilke typer cookies vi bruger og hvorfor vi bruger dem:

Google Analytics

doubleclick.net

id

Analytics - DoubleClick’s er en integreret og åben platform, som giver dig en mulighed for se data samlet ét sted. Med et komplet, real-time overblik over dine brugere kan du engagere de brugere du helst vil have for at maximere effekten af din annoncering. Channel ID – er til lokal lagring. id – Denne cookie bruges til re-targeting, optimering, rapportering og til online annoncer.

accounts.google.com

GAPS

GAPS = Google Calendar. Google placerer et antal  cookies på alle sider, som indeholder en Google Calendar. Vi har ingen kontrol over de cookies, som Google placerer, de synes at indeholde en blanding af informationer til at måle antal brugere og brugeradfærd på Google Calendar, samt information om hvilken kalender /tab du aktuelt er på. Google bruger også disse til at forbedre din brugeroplevelse.

Country Site

_ga

_ga – Denne cookie bruges til at udskille unikke brugere ved at tildele dem et tilfældigt genereret nummer, til identifikation. Den indsættes på hver eneste besøgte side på sitet, og bruges til ’Visitor’, ’Session’ og ’Campaign’ data til Analytics rapporter. Som udgangspunkt udløber den efter 2 år, dette kan dog ændres af websitets ejer.

_gat

_gat - Denne cookie hænger sammen med Google Universal Analytics, og ifølge dokumentationen bruges den til at øge hastigheden – ved at begrænse samlingen af data på sites med høj trafik. Den udløber efter 10 minutter.

_utma

Disse cookies bruges til at indsamle information om, hvordan folk bruger websitet. Det hjælper os til at sikre, at websitet svarer til dine behov og til at forstå hvad vi skal forbedre. Se Google Analytics Privatlivspolitik for flere oplysninger.

_utmb

_utmc

_utmz

 

Cookie Compliance

Hvor det er krævet

app-decibel-compliance-cookieacceptance

Denne cookie bruges til registrering af hvilken type cookie en bruger er villig til at acceptere på dette website.

 

Browser cookie

bam.nr-data.net

JSESSIONID

Sessionsbaseret cookie bruges på den Browser du anvender. Fx Chrome eller Internet Explorer

 


3rd party cookies

adnxs.com

anj

Termen "tredjepart" indikerer, at en virksomhed ikke nødvendigvis har en direkte forbindelse med en bruger, men med et eller flere websites, som brugeren besøger. Ex. Hvis en bruger besøger aberdeen-asset.com direkte, så er websitet en  "first party."  Hvis  aberdeen-asset.com har en aftale med en ekstern partner om netværk, platform, eller aftale om placering af annoncer, så er den eksterne partner "third party." (tredjepart)

 Annonceringspartnere bruger cookies når brugeren besøger aberdeen-asset.com for at kunne udvælge og vise den bedste annonce. Disse cookies er "third-party cookies."  ’First parties’ indgår aftaler med tredjepart fordi tredjepart har teknologien og ekspertisen til mere effektivt at placere annoncer på flere websites og digitale medier.

I arbejdet med brands, bruger udgivere og websites tredjepart cookies for at gøre annonceringen mere engagerende og relevant for brugerne og mere værdifuld for udgiver og annoncør.

sess

uuid2

casalemedia.com

CMDD

CMID

CMPS

CMRUM3

CMSC

CMST

liverail.com

lr_uds

lr_uid

eloqua.com

ELOQUA

ELQSTATUS

exelator.com

ud

vmmpxl.com

VMM_ID_J12

liverail.com

lr_uds

lr_uid

openx.net

i

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_18

PUBMDCID

rfihub.com

ac

b

CMDD

euds

rud

ruds

eud

rubiconproject.com

khaos

put_2596

rpb

pixel.rubiconproject.com

c

rpx

am-uk.s3ae.com

_pk_uid

 

1st party cookies

Aberdeen Country Sites

AamAllowCookie_[Sitename]

Accept af Cookiepolitik

 

BIGipServerPOOL-95.138.136.238-80

Accept af brugertype disclaimer

 

UKInstitutional_TC

Accept af sitets betingelser (Hvor det er påkrævet)

metrics.aberdeen-asset.com

s_vi

 

Aberdeen-asset.co.uk

civicCookieControl

This cookie is used to remember a user’s choice about cookies on this website. Where users have previously indicated a preference, that user’s preference will be stored in this cookie.

 

Google Analytics Premium

Dette website anvender Google® Analytics Premium, en webanalyseservice fra Google Ireland Limited (“Google”). Google Analytics Premium anvender cookies, en tekstfil, som sendes til din computer, som hjælper ejeren af websites og Apps med at forstå, hvordan de besøgende bruger websitet. Det kan bruge en række cookies til at indsamle oplysninger og rapportere brugsstatistik for websites uden personligt at identificere individuelle besøgende over for Google.

Google er et registreret varemærke af Google, Inc.  Google, Inc. er ikke associeret med Aberdeen Asset Management PLC, ej eller sponserer eller anbefaler det produkter og services fra Aberdeen Asset Management PLC.

Brug af Google Analytics Premium

Vi anvender Google Analytics Premium for at udvikle og forbedre vores brugeroplevelse, og vi anvender Google Analytics værktøjer så som Remarketing, DoubleClick Campaign Manager Integration, Google Display Network Impression Reporting og/eller Google Analytics Demographics and Interest Reporting (Google Display Advertising Features).

Information som indsamles af vores cookies kan ikke identificere dig personligt. Den kan imidlertid identificere din computer og internetforbindelse. Vi indsamler kun generel information om din computer opsætning, internetforbindelse (Fx. Operativsystem og platform), IP-adresse, browser mønstre og interaktion med vores site.

Vi anvender Remarketing med Google Analytics til at annoncere online. Tredjepart forhandlere inklusive Google kan vise vores annoncer på forskellige sites på internettet. De kan også anvende cookies fra Google Display Advertising værktøjer til at indsamle data, optimere og spore hvilke annoncer du ser på vores website, inklusive annoncer baseret på tidligere besøg på vores website.

Med hensyn til Google Display Network Impression Reporting og DoubleClick Campaign Manager integrationen, anvender vi og tredjepart partnere, inklusive Google, cookies fra Google Display Advertising værktøjer til at analysere og rapportere om annonceringen på vores website inklusive, men ikke begrænset til, visninger som annoncerne har givet og hvordan de interagere med andre annonceringsværktøjer og services.

Med hensyn til Google Analytics Demographics og Interest Reporting anvender vi data fra Google Interest-baseret annoncering og/eller tredjepart brugerdata (fx alder, køn og interesser) med Google Analytics til at målrette og optimere vores marketing kampagner, strategier og indhold på vores site. Under afsnit 6 finder du en guide til, hvordan du fravælger og fjerner cookies.

6. Sådan framelder eller fjerner du cookies på din PC

Framelding

På et hvilket som helst tidspunkt har du ret til at forlange, at vi ikke bruger dine personoplysninger til markedsføringsmæssige formål.

Du kan blokere ’Google Display Advertising Features’ og tilpasse ’Google Display Network’ annoncer i ’Ad Settings’. Du kan også bruge ’Google Analytics opt-out browser add on’. Du skal blot være opmærksom på, at hvis du fjerner eller framelder cookies, kan du måske ikke anvende alle funktioner på dette site.

Fjern cookies fra din PC

I princippet kan cookies kun fjernes fremadrettet medmindre du aktivt sletter cookies, som allerede er blevet brugt. Ønsker du at fjerne cookies på din PC, kan du bruge disse vejledninger:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/kb/278835#/en-us/kb/278835   

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en  

Safari: https://support.apple.com/kb/PH17191?locale=en_GB  

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored  

Yderligere information om privatlivs- og cookielovgivning:

Erhvervsstyrelsen - links til den danske cookiebekendtgørelse, relevant EU-lovgivning og Erhvervsstyrelsens vejledning: https://erhvervsstyrelsen.dk

Datatilsynet - links til direktivet, loven samt bekendtgørelser og vejledninger, der har tilknytning til persondataloven: https://www.datatilsynet.dk

7. Sikkerhed på internettet

Aberdeen er forpligtet til at sikre, at dine personoplysninger opbevares sikkert og forsvarligt. For at undgå uautoriseret adgang eller visning har vi sørget for en række forsvarlige fysiske, elektroniske og ledelsesmæssige procedurer for at beskytte og sikre dine personoplysninger.

(a) Hvordan vi sikrer overførsel af information til vores web-server

Alle formularer, som indeholder følsomme personoplysninger fx betalings- eller bankoplysninger, overføres til web-serveren ved at benytte en "sikker formular", hvor dine data krypteres umiddelbart efter, vi har valideret dine oplysninger. Du skal straks kontakte os, hvis du har mistanke om, at en anden bruger dine data. Du kan se et krypteringscertifikat ved at dobbeltklikke på hængelåsikonet, som kan ses i browservinduet, når du er inde på en sikker side.

(b) Hvordan vi opbevarer dine personoplysninger på vores web-server

I de fleste tilfælde sendes dine data til vores kundeservicecenter med det samme og uden at nogen personoplysninger gemmes på web-serveren. I de tilfælde, hvor det er nødvendigt at gemme personoplysninger midlertidigt, bliver følsomme personoplysninger gemt krypteret og uden for offentligt tilgængelige områder på vores web-server.

(c) Sådan overfører vi dine personoplysninger til vores kundeservicecenter

Når vi har modtaget dine personoplysninger, vil web-serveren, som er placeret i en sikker del af netværket, straks sende dine data videre via en firewall og en applikationsserver til en server, som gør det muligt at aflevere dine oplysninger hos vores kundeservicecenter. Alle personoplysninger er beskyttede, og det er således kun autoriserede medarbejdere, der kan tilgå personlige data.

8. Personoplysninger og markedsføring

Hvis du ønsker, at Aberdeen ikke skal bruge og holde op med at bruge dine personoplysninger til markedsføringsformål, skal du venligst kontakte vores Datasikkerhedschef på dataprotectionofficer@aberdeen-asset.com.

9. Ændringer i politikken

Vær venligst opmærksom på, at denne politik til enhver tid kan blive opdateret. Du bør derfor jævnligt sørge for at læse den seneste version på denne side.

10. Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til eller ønsker at klage over vores politik eller den måde vi bruger dine personoplysninger på, skal du kontakte vores Datasikkerhedschef på dataprotectionofficer@aberdeen-asset.com, som vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

11. Ordbog

En cookie er information (tekstfil), som din browser automatisk downloader til din harddisk, og som gør det muligt for et website at gemme dine præferencer på din computer og hente dem frem senere.

En IP-adresse er et 32-cifret tal, som identificerer den afsender eller modtager af information, som sendes via internettet.

En session er en serie af interaktioner mellem to kommunikationsmodtagere, som forekommer via en enkelt forbindelse og som er relateret til et bestemt sessionsnummer. 

 som er relateret til et bestemt sessionsnummer.